علی‌عسگری و شهریاری در آستانه اخراج؛ گزینه قالیباف می‌آید؟

ناکامی‌ها و اتهامات مالی زیادی در پرونده چهره‌های مطرح‌شده برای مدیریت هلدینگ خلیج‌فارس و باشگاه استقلال دیده می‌شود

عبدالعلی علی‌عسگری، احمد شهریاری و فرشید سمیعی از مدیران هلدینگ خلیج‌فارس و باشگاه استقلال-آبان ۱۴۰۳-وب‌سایت استقلال

یکی از مدیران وزارت ورزش و جوانان روز شنبه ۲۶ آبان در گفت‌وگو با ایندیپندنت فارسی خبر داد که رئیس مجلس شورای اسلامی درحال رایزنی برای انتخاب یکی از نزدیکانش برای مدیرعاملی باشگاه استقلال تهران است.

به گفته این منبع مطلع، احمد دنیامالی، وزیر ورزش ایران، که خود جزو سهمیه قالیباف در هیئت‌دولت پزشکیان است، در روزهای گذشته با چند گزینه رئیس مجلس مذاکره کرده است تا از میان آنان یکی را انتخاب و به قالیباف اعلام کند.

براساس این گزارش، پس از برکناری عبدالعلی علی‌عسگری و احمد شهریاری از سمت مدیریت هلدینگ خلیج‌فارس و ریاست هیئت‌مدیره استقلال در روزهای آینده، جعفر ربیعی و مصطفی آجرلو بیشترین بخت را برای جانشینی فرشید سمیعی در جایگاه مدیرعاملی استقلال دارند.

این درحالی است که بخشی از بدهی بیش هزار میلیارد تومانی فعلی باشگاه استقلال، مربوط به دوران مدیریت آجرلو در این باشگاه و ریخت‌وپاش‌های بی‌حساب و کتاب اوست که به تشکیل پرونده قضایی علیه او و سپس برکناری از مدیرعاملی منجر شد. همچنین جعفر ربیعی که حالا به گزینه مدیرعاملی استقلال تبدیل شده است نیز در زمان مدیریت هلدینگ خلیج فارس، سابقه ناپدید کردن ۱۰ هزار میلیارد تومان از ارزهای صادراتی این مجموعه بزرگ اقتصادی را در کارنامه داشت.

قطعی شدن این پروژه با هدف افزایش بیشتر قدرت نزدیکان قالیباف بر ورزش ایران، در صورتی ممکن خواهد بود که تلاش‌های شماری از نیروهای موسوم به اصلاح‌طلب برای انتخاب گزینه مطلوبشان برای ریاست هلدینگ خلیج‌فارس به نتیجه نرسد. گفته می‌شود محمد شریعتمداری، وزیر کار و وزیر صمت در دو دولت حسن روحانی، پیشنهاد اصلاح‌طلبان برای جانشینی علی‌عسگری است و حالا رقابتی بزرگ برسر تصاحب مدیریت باارزش‌ترین شرکت سهامی‌عام ایران به وجود آمده است.

عبدالعلی علی‌عسگری، رئیس سابق سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی که در دولت ابراهیم رئیسی سکان هلدینگ خلیج‌فارس را برعهده گرفت، پس از خرید باشگاه استقلال تهران تصمیم گرفت احمد شهریاری، فرمانده اسبق سپاه پاسداران، را به نمایندگی تام‌الاختیار خود در این باشگاه پرطرفدار انتخاب کند، اما عملکرد شهریاری و انتخاب‌های او چنان فاجعه‌بار بود که حالا استقلال، به‌رغم تبدیل شدن به یکی از گران‌ترین تیم‌های ایران، در جایگاه نازل دهمی در جدول لیگ برتر قرار گرفته است.

درنتیجه حالا برکناری علی‌عسگری که موجب تغییرات بنیادین در ساختار مدیریتی استقلال می‌شود، برای هواداران این باشگاه که در ماه‌های اخیر بدترین نتایج دهه‌های اخیر را تجربه کردند، خبری مسرت‌بخش است. اگرچه با انتخاب فردی غیرورزشی و ناآشنا به امور فوتبال به مدیرعاملی استقلال ادامه ناکامی‌های اخیر دور از انتظار نیست.

 از سوی دیگر و طبق روالی ثابت در نظام جمهوری اسلامی، برخی رسانه‌ها در ایران خبر داده‌اند که علی‌عسگری به‌رغم ثبت عملکردی ضعیف در هلدینگ خلیج‌فارس و به وجود آوردن بحران‌های بزرگ در شرکت‌های پتروشیمی، قرار است به‌زودی ریاست یکی از بنیادهای زیرمجموعه آستان قدس رضوی را در اختیار بگیرد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در هر صورت، مدیران جدید هلدینگ خلیج‌فارس و باشگاه استقلال تهران در هفته‌های آینده برای رساندن استقلال به ساحل آرامش پروژه‌ای دشوار و طاقت‌فرسا را آغاز خواهند کرد. تیم استقلال در ابتدای فصل با نظر جواد نکونام بازیکنانی نه‌چندان باکیفیت را با قراردادهای گزاف جذب کرد که لغو قرارداد چند بازیکن و جذب بازیکنانی جدید در نیم‌فصل زمستانی، به هیچ وجه کار آسانی نیست.

در همین حال، پرداخت بدهی سنگین هزار میلیارد تومانی هم مشکل بزرگی است. ضمن آنکه در زمان مدیریت فتح‌الله‌زاده بر این باشگاه، او برای دریافت وام خرید بازیکن، ورزشگاه مرغوبکار را در رهن بانک‌شهر قرار داد و در ادامه هم استقلال درخواست تسهیلات بیشتری از این بانک به عنوان مالک باشگاه پرسپولیس را مطرح کرد که با افزایش مبلغ رهن ورزشگاه مرغوبکار، مجددا ۲.۵ میلیون دلار دیگر بر بدهی‌ها افزوده شد. پرونده شکایت ۴۰۰ هزار دلاری ریکاردو ساپینتو از استقلال نیز در راه است.

با این حال به نظر می‌رسد با توجه به منابع مالی هنگفت هلدینگ خلیج فارس، تصمیم‌های فنی درست برای جذب بازیکنانی باکیفیت در آینده و توقف دخالت دلالان در انتخاب بازیکن، مهم‌ترین نکته کلیدی و تاثیرگذار در رقم خوردن روزهای امیدوارکننده برای استقلال باشد.

بیشتر از فوتبال